Bästa investeringarna att göra 2018

När man tänker på investering tänker de flesta på att investera pengar. Pengar på ett sparkonto, köp av aktier, fonder och obligationer eller att man investerar pengar genom ett bostadsköp. Om man ska investera pengar i aktier eller fonder så behöver man vara lite insatt i den världen för att inte göra några tokiga beslut och investera i ”fel” aktier till exempel. I aktie- och fondvärlden finns inget rätt och fel, men man bör ha koll. Nedan ska vi titta närmare på årets populäraste investeringar.

Det kan vara en bra långsiktig investering att spara i fonder istället för sparkonto. Om man inte vill sätta sig in i fonder och kapital (trots att man kan få väldigt bra tips angående detta av sin bank), så är det oftast en bra investering att köpa ett boende. Bostadsmarknaden är nere i liten svacka just nu, vilket på många sätt är till bostadsköparens fördel. Som köpare är det enklare att hitta lediga bostäder och priset kan till och med bli lägre då säljaren kanske inte har många fler intressenter.

Investera i något som inte försvinner

Det bästa man kan investera i är saker som inte försvinner. Ett tips på något som är riskabelt är till exempel kryptovalutor och motsatsen till det är land och mark. En hustomt till exempel kommer alltid finnas kvar rent fysiskt. Så investera hellre i mark eller en tomt, för land och jord som vi lever på kommer inte försvinna och det produceras samtidigt inte mer av det. Det kommer kanske till och med att bli en bristvara om vi inom kort skulle bli överbefolkade.

Det finns massor av landareal i vårt land och frågan är var det är bäst att investera i mark. Det styrs givetvis dels på vad man vill göra med marken, men även hur mycket man är villig att investera. Ska man bygga ett hus kan det vara lämpligt att tomten ligger bra i förhållande till en större stad.Om man tittar norrut i Sverige samt på landsbygden, så ligger priserna lägre på tomter men å andra sidan är det längre till affäret etcetera.

Investera i dig själv

Något som det har börjats pratas om mer och mer är att investera i sig själv. Man har bara en kropp, ta vara på den. Alldeles för många bränner ut sig själva på grund av stress och yttre faktorer, just för att de inte lyssnar på sin kropp och de signaler som den skickar ut. Ofta börjar man lyssna för sent på de signalerna och då kan utbrändheten redan vara runt hörnet – vägen tillbaka kan sedan vara mycket lång och tuff.

Investera i dig själv genom att ge dig och din kropp rörelse, bra mat och lugna stunder varvat med energi. Det bästa man kan investera i 2018 är absolut en sundare livsstil med bra mat och regelbunden aktivitet. Om man inte gillar träning på gym eller i grupp så promenera ofta. Gör det till en vana, skippa bilen och ta en promenad istället. Det får dig även att tänka sundare, då promenaden gör så att hjärnan får möjlighet att koppla av och varva ner.