Första hjälpen vd kontorsflytt

Är det dags för företaget att byta lokaler? Vid anställning av mer personal eller rentav om personalstyrkan minskar ändras ofta behovet av kontor och dess storlek. I många fall utnyttjas inte alla kontorslokaler heller på bästa sätt vilket gör att företag ofta förlorar pengar genom outnyttjade resurser. Vi har tips och råd när det är dags att flytta.

Låt proffsen hjälpa till

Orsakerna till att ert företag behöver nya lokaler kan vara många, men det finns alltid nya vägar att gå och professionell hjälp att få i själva flytten. Istället för att göra hela flyttjobbet själv finns riktigt bra flyttfirmor, exempelvis hemfrid.se, där vissa dessutom är specialiserade på kontorsflytt. Det gör att ni kan fokusera helt på ert arbete i företaget och inte spilla värdefull tid på att packa, köra, flytta in och montera. När ni låter proffsen hjälpa er kan ni dessutom vara trygga i att de har alla nödvändiga försäkringar och tillstånd som behövs för både små och stora flyttprojekt. Ni slipper trafikstockningar och köer då förarna också har kunskap om vilka vägar att ta för att så långt det är möjligt undvika just sådana situationer.

Ny populär kontorsmodell

Många företag utnyttjar som sagt inte allt kontorsutrymme vilket gör att pengar går förlorade av helt onödiga orsaker. När ni nu ska flytta är en bra idé att se över vilka behov ni verkligen har och överväga alternativa vägar. Ett fenomen som bara har blivit större och populärare de senaste åren är coworking space. Det innebär att företag hyr kontorsplatser istället för hela lokaler, och detta passar utmärkt oavsett om företaget är stort eller litet. Här finns dessutom möjlighet att spara in mycket pengar då ni bara betalar för det utrymmet ni behöver, något som är en av orsakerna till att coworking spaces växt sig så stort. Utöver att det här är en kostnadseffektiv och flexibel lösning är en annan orsak, speciellt i de större städerna, att det blir mer och mer svårt att hitta bra lokaler i de centrala stadsdelarna. Här kan ni alltså slå två flugor i en smäll, utöver det faktum att coworking spaces inbjuder till kreativa möten över gränser då människor från olika områden möts i samma lokaler.

Nytänkande ger ökad kreativitet

Det viktiga när det kommer till en kontorsflytt är att se över om flytten på något sätt kan föra företaget framåt; på vilka sätt flytten kan gynna företaget i sig. Att byta till coworking spaces istället för konventionella lokaler är ett sätt som både är modernt och omtyckt av många, plus att det kan spara upp mot 50 % i lokalkostnader. Eftersom det finns många typer av kontorsplatser att välja på kan ni hitta ett som passar just ert företag perfekt. När själva flytten ombesörjs av proffsiga flyttfirmor och nya typer av lokaler fräschar upp hela kontorskänslan, skapar det också fina förutsättningar för att personalen ska må bra och känna sig både motiverade och inspirerade. Så boosta hela företagets kreativitet genom att tänka nytt, och låt ett öppet sinne guida er mot nya spännande mål.