Mediastrategi för mindre företag

Har du ett mindre företag eller går in tankarna på att starta ett är det viktigt att du har en bra koll på hur du ska marknadsföra dig via sociala media. Det bästa är att besöka event med olika talare inom området som kan ge en bra inblick i vilken strategi som lönar sig att använda. Det är även bra du tänker på hur ditt företags hemsida ska bäst planeras och vilka fallgropar du ska undvika. Ett bra event inom webb och kommunikation, kan även ge en bra insyn i, vad som (förmodligen) väntas komma på nätet och vilka trender du ska hoppa på (och inte).

Vad betyder egentligen digital marknadsföring?

Digital marknadsföring kan liknas vid det marknadsföringsbudskap som ett företag använder sig av via sina digitala kanaler. På den gamla tiden, räckte det att ett företag satte in en annons i en papperstidning men den tiden är sedan länge förbi. Det är numera en riktig djungel att hitta en bra struktur och strategi för att marknadsföra sig på bästa sätt. Det handlar många gånger om att ha en hög digital närvaro. Syns man inte finns man inte verkar vara en bra tumregel. Genom att höja sitt företags kompetens inom digital marknadsföring kan ett företag försäkra sig om att man når rätt målgrupp och att man överhuvudtaget når ut. De nya möjligheten för att marknadsföra ett företag tillåter också att man kan filtrera sitt budskap och nå ut väldigt lokalt om man önskar. Det finns alltså möjlighet till mer kontroll över budskapshanteringen. Att gå på ett event inom ämnet är ett tidseffektivt sätt att höja kompetensen hos de anställda. För en bra överblick är magnetevents.se ett riktigt bra sätt att löpande se vad som händer.

Webbdagarna i Göteborg

Detta är Sveriges ledande event om digitala affärer och du får möjligheten att lyssna och få kunskap från över 40 webbprofiler från hela världen. Därutöver är det affärsnätverkande mellan alla företag på plats. Eventet är under två intensiva dagar och brukar samla 600 personer på Clarion Post i Göteborg och hanterar ämnen som kommunikation, Instagram, AI, CX Management, e-sport, GDPR, content marketing, data och analys med mera. Eventet finns även som ”Webbdagarna i Stockholm”.

SEOday 2019

I Danmark kan du besöka detta event inriktat på SEO (Sökmotor optimering). Det är en mycket viktig kunskap som du behöver för att ditt företag ska synas på nätet och inom detta område. Konkurrensen är hård för att nå högst upp på sökningarna gjorda via Google och det finns mycket spännande idéer som diskuteras på detta event. Är du intresserad av marknadsföring och hur du bäst optimerar ditt företags hemsida, är det värt att titta närmare på detta event.

The Conference, Malmö

En tvådagars konferens om digital marknadsföring och hur ditt företag kan växa och utvecklas på webben. Många namnkunniga talare brukar föreläsa på detta event.

DigiMarCon, London

Är europas största event inom digital marknadsföring som besöks årligen av flera tusen besökare. Ämnen man brukar ta upp är förutom marknadsföring även SEO och paid search.

European Social Marketing Conference, Antwerpen

Ett tredagars event med en mängd presentationer och workshops som hjälper dig och ditt företag att vässa strategin för er digitala marknadsföring.